Hvordan velge baderomsfliser du vil være superfornøyd med i lang tid

Hvordan velge baderomsfliser du vil være superfornøyd med i lang tid

Når du skal velge fliser til badet ditt kan det være vanskelig å finne den rette stilen for ditt hjem, hvis du starter helt fra scratch. Men med rett inspirasjon og gode råd kan du oppnå en stil som gjør deg fornøyd i mange år framover.

Her er noen tips og triks for å sikre at du treffer midt i blinken.

Lag et moodboard for ditt prosjekt

Et moodboard, kalles resultatet man sitter igjen med etter å ha satt sammen inspirasjons bilder, fargeprøver og tekstiler for å se hvordan ulike materialer passer sammen, rett og slett en samling av ideer som inkluderer farger, mønster, layout, flisprøver og bilder. Dette er teknikker designere bruker for å visualisere utseendet i et prosjekt. Det er et naturlig sted å starte ved et nybygg- eller et renoveringsprosjekt, men også en god ide når man skal pusse opp et bad.

Norfloor-fliser-dusjvegg-baderomsinnredning
Moodboard med fliser fra Norfloor.
Foto: Terratinta

Med et moodboard, kan du visuelt opprette og redigere det tiltenkte utseendet på badet, samt få ideer til ditt valg av dusj og baderoms innredning. Ditt moodboard vil hjelpe deg å identifisere ideelle fargekombinasjoner av vegg- og gulvfliser, samt de mest aktuelle flisformatene som vil passe den overordnet stilen.

Norfloor moodboard med Tapwell kran
Tapwell kran i kobber.
Foto: Haven

Det er ingen grunn til å bruke alt for mye tid på dette stadiet. Bla gjennom bilder av bad du finner på nettet eller i interiørblader, og noter dine favoritter. Inspirasjonsbilder kan hentes fra elektroniske kanaler som Pinterest, eller muligens din favoritt hjem- og interiør blogger. Prosessen med å finne den riktige «stemningen» som appellerer til deg er så enkelt og morsomt som å bla gjennom bilder du liker.

Norfloor fliser med Haven baderomsinnredning
Haven H2 badromsinnredning og M2 ovalt speil.
Foto: Haven

Eksperimenter med størrelser og farger

Når du finner bilder av bad du liker, vil du legge merke til at det finnes noen trender i forhold til størrelse og farge som appellerer til deg. Deretter kan du sortere gjennom de valgte bildene og plukke ut de badene som er noenlunde tilsvarende i størrelse og layout med badet du skal flislegge og innrede.

Norfloor fliser moodboard
Moodboard med fliser fra Norfloor
Foto: Terratinta

Flisstørrelsen du velger kan også gjøre en stor forskjell for det endelige resultatet.

På romsligere bad bruker man ofte store fliser for å markere størrelsen og for å forsterke en følelse av luksus. Det er ingen regler mot å bruke store fliser på et lite bad, men hvis badet er mindre enn gjennomsnittet kan du endre den visuelle oppfatningen av rommet. Lysere farger og rektangulære fliser lagt vertikalt kan hjelpe med å få badet til å se bredere ut. Eller, hvis du vil gi inntrykk av et dypere bad kan du legge rektangulære fliser i et horisontalt mønster.

Norfloor terrazzofliser
Baderom med store "Lagom" fliser fra Norfloor.
Foto: Terratinta

Du er selvfølgelig ikke begrenset til rektangulære størrelser. Kvadratiske fliser har lenge vært populært på bad og i de siste årene har det blitt mer vanlig å se andre figurer, for eksempel heksagon formater.

Tenk gjerne på mosaikk for det lille ekstra

Ved hjelp av mosaikkfliser på veggene eller dusjen kan du legge til et ekstra stilelementet. Mosaikk kommer i et stort utvalg av farger, former og størrelser, noe som betyr at du bare er begrenset av din egen fantasi og kreativitet.

Norfloor-baderomsfliser
Hexagon mosaikkfliser fra Norfloor kommer i uendelige mange farger, de er supereffektive for å skape en wow-effekt på badet.
Foto: Terratinta

Man kan velge mosaikk i samme stil og farge som grunnflisene eller man kan gå på mer innovative løsninger med farge eller materialkombinasjoner som glass, marmor, metall og flis.

Tid for å starte

Med et moodboard klart som verktøy i valgprosessen, er du klar for å starte designprosessen med oss.
Du kan ta deg tid å besøke din nærmeste Norfloor butikk hvor våre fageksperter vil hjelpe deg i beslutningsprosessen. Da vil du bli presentert for de siste trendene innen flis- og baderomsinteriør, samt finne den ideelle flisen basert på ditt moodboard.

Eller du kan booke en digital tegnetime med en av våre designere, slik at du kan planlegge dine designdrømmer over nett - uansett hvor du bor.
Gjennom vår nettbaserte løsning kan du enkelt og smidig få presentert løsninger og idéer som er tilpasset dine behov, visualisert i 3D.

Norfloor digital tegnetime 3D tegning
3D tegning visualisert gjennom våre digitale tegnetimer.
Foto: Privat

Med mange variabler involvert i valget med å finne riktige fliser, kan noen ekspertråd gjøre oppgaven litt enklere.

Et flott sted å søket etter ideer, er å ta en titt på bildene i fra tidligere Norfloor kunder. Her finner du et bredt spekter av stiler og fargekombinasjoner som vi håper vil gi deg inspirasjon til ditt prosjekt!

Bruk synkende rekkefølge