Skip to main content
Til toppen

Slik skapte @casachicks sin drømmehage

Renate Larsen, en dedikert Instagram-influencer med tusenvis av følgere på sin profil, @casachicks, er alltid på utkikk etter kreative måter å forbedre hjemmet sitt på. Da ideen om å bruke flisheller i hagen og drivhuset hennes dukket opp, begynte hun umiddelbart å planlegge prosjektet. Sammen med mannen sin, Håkon, bestemte de seg for å ta saken i egne hender og la flishellene selv. Resultatet ble både imponerende og inspirerende.

 

Tekst: Norfloor AS   Foto: Renate Larsen


Renate og Håkon valgte å plassere flishellene både foran drivhuset på grus og på støtteben inne i drivhuset. Ved å legge flishellene rett på grusen og på støtteben i drivhuset, oppnådde de et rent og moderne utseende som forbedret hele hageområdet betraktelig.


Tips for å legge flisheller selv på grus:

 • Fjern eksisterende belegningsstein og gressmatte:
  Først og fremst måtte Renate og Håkon forberede området ved å fjerne den gamle belegningssteinen og gressmatten fra det valgte området i hagen. Dette sørget for at flishellene kunne legges på et jevnt underlag uten hindringer.
 • Rett av underlaget:
  Etter at gressmatten var fjernet, var det viktig å rette av underlaget for å sikre en jevn overflate. Dette ble gjort ved å fylle på med ny grus og deretter komprimere det for å skape en stabil base for flishellene.
 • Legg ut steinmel/kvabb:
  For å sikre ekstra stabilitet ble steinmel eller kvabb på 0-4 mm tykkelse lagt ut i et lag med en tykkelse på 3-4 cm.
 • Rett av og komprimer:
  Neste trinn involverte nok en gang å rette av overflaten og deretter komprimere steinmelet for å skape et fast og jevnt fundament.
 • Legg flisene med riktig avstand:
  Til slutt plasserte de flishellene forsiktig på det avrettede underlaget. Ved å legge dem med en avstand på 3-5 mm mellom hver flis, sikret de et helhetlig utseende.

 

 


Flisheller rett på gulv i drivhuset

I den spennende renoveringen av hagen og drivhuset, valgte Håkon å legge Stonedesign Ash flishellene direkte på støtteben inne i drivhuset. Denne enkle, men effektive metoden ga ikke bare en umiddelbar visuell forvandling, men også en funksjonell oppgradering til uterommet.

 

Det eksisterende gulvet i drivhuset var tilstrekkelig jevnt og i god stand. Dermed kunne Håkon begynte med å plassere flisene på støttebenene. Han var spesielt begeistret for denne løsningen, fordi flisene er plassert slik at de gir god drenering slik at de unngår vannansamling når de bruker hageslangen i drivhuset.


DIY-hageprosjekt for alle!

Å legge flishellene rett på støtteben gjorde dette prosjektet både tidseffektivt og kostnadsbesparende ved at de kunne gjøre det enkelt selv.
Et slikt prosjektet er fullt gjennomførbart for alle som ønsker å oppgradere hagen sin. Med riktig forberedelse og enkle trinn kan du skape et vakkert og funksjonelt uterom med flisheller, noe som gjør det til en ideell DIY-hageprosjekt for alle.


STJEL STILEN

La deg inspirere av @casachicks sin historie og ta saken i egne hender for å skape din egen hageoase med flisheller.
Shop nå!


LES OGSÅ

Min side