Skip to main content
Til toppen
SALG - Opptil 50% rabatt! FAST LAVPRIS på en rekke fliser og baderomsprodukter. Shop her >
Vi sender til hele Norge
Avtal et møte med oss. Book her >

Smarte tips til små baderom

- Slik forvandlet Marthe et trangt baderom til en oase av stil og funksjonalitet

Velkommen til det nyrenoverte badet til vår fantastiske kunde, Marthe. Hun har skapt et baderom som fanger oppmerksomhetenhen til alle som går inn i rommet eller besøker hennes instagramkonto, @mittkontrasthjem. Gjennom nøye utvalgte fliser, baderomsmøbel og dusjløsning, har Marthe oppnådd en harmonisk stil på et lite bad, med smarte løsninger. 

Bli med oss mens vi utforsker badet og får tips fra Marthe om de smarte valgene som ble gjort for å skape dette drømmebadet.

Foto og tekst: Marthe Markman i samarbeid med Norfloor.

Følg oss for mer inspirasjon

1. Hvilke tilbakemeldinger har du fått på badet ditt?
- Jeg har utelukkende fått fine tilbakemeldinger på badet. Selv om det til syvende og sist er min mening som er viktigst her, er det selvsagt gøy å høre at andre liker det. De som har vært på besøk legger oftest merke til nisjen og lyslist som fremhever flisen med struktur. 

Jeg har ellers fått en del spørsmål angående størrelsen på badet mitt, og at det ikke virker så lite på bilder. Det er relativt lite, men med god planløsning, løsninger og materialvalg, har det blitt lyst og luftig.

2. Hvordan vil du beskrive badet?
- Delikat og lunt. Flisene er med på å skape en jordnær SPA følelse. Jeg tror nok at ton-i-ton farger, på vegg/tak, fliser og servantskap har en god effekt på følelsen av ro i rommet.

 

3. Ditt beste tips for å gjøre badet mer gjennomført?
- For meg er det aller viktigste for å sikre en gjennomført stil å ikke blande for mange metaller/farger. Jeg har eksempelvis messing i dusj, og dermed var det også naturlig å velge messing på vasken. Hadde jeg valgt noe annet på et av stedene, måtte det i tilfelle vært i en farge som harmonerer med veggen og ikke stikker seg frem. Når alle de andre fargene er dempet, får messingen poppe litt frem. Jeg ønsker ikke legge til for mange elementer som vil sloss med hverandre om oppmerksomhet. 

 

4. Hva liker du best med baderommet ditt?
- Jeg elsker fargepaletten, og den roen jeg får i rommet. Skal jeg velge ut et element, må jeg si at jeg er utrolig fornøyd med overgangen mellom flis og speil, atskilt med en glassvegg som strekker seg fra badekarskanten helt opp til taket. Denne overkanten er en perfekt sømløs overgang som også er med på å bevare roen i rommet. Dusjveggen tar da ikke oppmerksomheten bort fra den flotte flisen bak. Her ønsket vi at den fine strukturflisen skulle få poppe frem.

Generelt, minst mulig «støy» i rommet. 

 

5. Hvordan liker du å dekorere badet?
- Jeg liker å ha minst mulig fremme på badet, ettersom badet er lite, er «less is more» gjeldende her. På badet mitt pyntes det stort sett med levende lys, gjerne en ved badekaret og et telys på benken. Jeg har også kjøpt en kunstig eucalyptus plante som står i en åpen hylleløsning over toalettet. En liten kurv i natur kan også være praktisk til oppbevaring samt dekorativt. Jeg er muligens i overkant glad i at det er pent på badet, og så det skader ikke at shampo og balsamflasken i seg selv er dekorativt.

 

En liten regel for meg er kontrast. Bor jeg i et gammelt hus, vil det være naturlig for meg å ha flere moderne elementer, og i er nytt hus vil gamle ting, treverk, eksotisk dekor, osv, være med på å bryte opp med det moderne og skape lune omgivelser. 


6. Hvilke interiørtrender liker du akkurat nå?
- Jeg følger ikke bevisst en interiørtrend. Det er klart vi lar oss påvirke av det som er tilgjengelig i butikker, og vi får påfyll med inspirasjon i media. Men generelt sett, liker jeg en rolig harmonisk base, typisk det vi kaller nordisk, med lyse farger og innslag av treverk. Jeg syns det er fint å tilføre farger gjennom puter, lys, lysestaker, og en blanding av moderne og gamle eller andre elementer som skiller seg ut. Jeg har eksempelvis et stort fargerikt maleri i trappeløpet, og en gammel kurvkoffert fra Indonesia stående på toppen av trappen. Personlige ting er prikken over i’en for at jeg skal trives. På soverom syns jeg det er fint å kunne være litt mer leken med farger, rett og slett bare fordi det er mindre areal å male over. 

En liten regel for meg er kontrast. Bor jeg i et gammelt hus, vil det være naturlig for meg å ha flere moderne elementer, og i er nytt hus vil gamle ting, treverk, eksotisk dekor, osv, være med på å bryte opp med det moderne og skape lune omgivelser. 

7. Hva kommer aldri innenfor dørstokken hos deg?
- Stress less.
 

Jeg har hatt kobber på rosa bad, grønt, og nå sammen med beige, og det slår aldri feil.


8. Hva gjorde at du bestemte deg for nettopp kobber-detaljer på badet?
Jeg elsker kobber. Først trodde jeg at jeg elsket messing, men jeg syns ofte de blir litt gule. Kobber fungerer bra til det meste.
Jeg har hatt kobber på rosa bad, grønt, og nå sammen med beige, og det slår aldri feil. Jeg tror også kobber gir meg den kontrasten jeg er så glad i.

 

9. Hva er viktig å ha på badet for å trives?
For meg er det viktig med elementer som gir meg en lun SPA følelse. Ser vi bort fra valg av store flis, og ton-i-ton, må jeg si at badekar og et stearinlys er «must have’s» for meg. 

 

10. Hva er ditt beste oppussingstips?
Bruk litt tid på å planlegge. Jeg lagde en mappe på pinterest og lagret alle bilder jeg likte av løsninger hos andre i mappen min. Et godt utgangspunkt til å sile ut og kommer frem til løsninger som vil passe for meg. I oppussingsprosjektet her ble jeg veldig bevisst på at vi ikke trenger firkantede rom, ved å gjøre deler av spisestuen mindre, kunne jeg få plass til et større garderobeskap i gangen i tilstøtende rom. Et genialt tips interiørarkitekten kom med.

Er du usikker, vurder å bruke noen kroner på en interiørarkitekt som hjelper deg med å finne de ekstra gode løsningene. Velger du feil selv, kan det plutselig koste deg mer ved korrigering senere. Jeg hadde ikke alt for mye til å bruke på interiørarkitekt, men med tydelig kommunikasjon med henne i forkant, i tillegg til å dele en mappe i pinterest av det jeg typisk falle for, forstod interiørarkitekten hva jeg søkte og laget en grovskisse jeg kunne jobbe videre med. Det var fantastisk hjelp, og fikk meg videre i riktig retning for meg.


STJEL STILEN

Hvis du klør i fingrene etter å skape noe lignene hjemme, kan du stjele stilen til @mittkontrasthjem med disse produktene

Del dine bilder @norfloor_fliser

Vi elsker å se resultatene til våre kunder! Tag ditt prosjekt med @norfloor_fliser, bruk #yesnorfloor eller last opp ditt bilde direkte her.
Les våre vilkår her.

 

Min side