Skip to main content
Til toppen
SALG - Spar opptil 40% Shop her > FAST LAVPRIS på en rekke fliser og baderomsprodukter. Shop her >
Vi sender til hele Norge
Avtal et møte med oss. Book her >

Banebrytende Bærekraft: Norfloor og Florim Går Klimapositivt

Vi i Norfloor brenner for bærekraft og er alltid på jakt etter innovative måter å bringe miljøvennlige fliser til våre kunder. Denne gangen har vi spennende nyheter fra en av Italias mest anerkjente flisleverandører, Florim, som tar bærekraft til nye høyder.

Tekst: Norfloor AS.  27. oktober 2023

Følg oss for mer inspirasjon

Bærekraftig i Flisbransjen med CarbonZero-

Bærekraft er ordet på alles lepper i dagens verden. Men hos Norfloor og Florim går vi et skritt videre. Vi har redefinert hva det betyr å være bærekraftig i flisbransjen.

Florim er stolt av å være en sertifisert B Corp-bedrift, og de tar sitt ansvar overfor miljøet og samfunnet alvorlig. De investerer kontinuerlig for å minimere utslippene som oppstår som følge av deres virksomhet. Men de går et skritt videre med CarbonZero- som er et revolusjonerende tiltak for å redusere karbonfotavtrykket i hele livssyklusen til flisene som blir produsert.

Fra 2023 ble alle nye Florim-kolleksjoner en del av CarbonZero-prosjektet. Dette betyr at hver flis du kjøper fra Norfloor som er produsert av Florim har en positiv innvirkning på miljøet.

CarbonZero- logo fra Florim

Hvordan fungerer CarbonZero-?

For å oppnå dette, har Florim gjort en omfattende vurdering av miljøpåvirkningen langs hele produktets livssyklus. Dette inkluderer produksjon, frakt og bruk av flisene. De har også tatt hensyn til utslipp som oppstår utenfor selskapet.

Florim har implementert tiltak som reduserer bruk av naturlige ressurser, og de har investert i bærekraftige produksjonsprosesser. Dette har ført til opptil 100% reduksjon i vann- og energiforbruk samt en forbedret håndtering av avfall.

Men her kommer det virkelig spennende: Florim har forpliktet seg til å kompensere for mer CO2 enn det som genereres i løpet av flisenes livssyklus. De støtter sertifiserte prosjekter for ren energi som går utover å nøytralisere utslippene. Med CarbonZero-samlingene kompenserer de hele 10% mer CO2 enn det som blir utsluppet i løpet av flisenes livssyklus. Det er virkelig en positiv endring for planeten!

Florim har en lang historie med forpliktelse til miljøet, som går tilbake til 1960-tallet. Denne forpliktelsen er nå en integrert del av deres forretningsmodell og påvirker flere nøkkelområder:

  • Vann: Florim har praktisk talt ingen negativ miljøpåvirkning når det gjelder utslipp av avløpsvann, da 100% av avløpsvannet fra produksjonsprosessen blir resirkulert. I tillegg samler de regnvann for gjenbruk i produksjonen.

  • Avfall: Florim gjenoppretter og resirkulerer grønt avfall fra fliser i produksjonsprosessen. De gjenbruker også avfall fra tredjepartsproduksjon i både italienske og amerikanske anlegg. I 2022 kunne de sortere og sende 58 419 tonn avfall til gjenvinning, noe som representerer 99% av totalt produsert avfall.

  • Energi: Florim har er lavt energiforbruk med sine 64 000 m2 med solcellepaneler. Da produserer de opptil 100% av nødvendig elektrisitet på de solfylte dagene. I tillegg kjøper de kun elektrisitet fra sertifiserte fornybare kilder når selvprodusert energi ikke er tilstrekkelig.

  • Emballasje: Florim bruker hovedsakelig resirkulerbare pappkartonger som primæremballasje og reduserer avfallet gjennom bruk av automatiske pakke-maskiner. De bruker også europeisk standardiserte trepaller for transport av fliser, og oppfordrer til retur av paller i god stand.

  • Råvarer: Florim overvåker alle råvareleverandører og sikrer at de oppfyller krav til nærhet til fabrikkene, resirkulert innhold og teknisk sikkerhetsdokumentasjon. Florim har valgt ut bærekraftige råvarer, flisene er laget av nesten 90% kvalitetsråvarer som leire, kaolin, feltspat og sand.

  • Kvalitet og Sikkerhet: Alle Florim-produkter er frostsikre i tillegg til fri for giftige og forurensende utslipp.

Florim har en lang historie med forpliktelse til miljøet.

Norfloor og Bærekraft

Norfloor er stolt over å samarbeide med Florim som deler vårt engasjement for bærekraft.

Når du velger Florim CarbonZero-fliser fra Norfloor, velger du ikke bare vakre og funksjonelle fliser, men også å støtte en bærekraftig løsning som bidrar til å redusere klimautslippene.

Vi er alltid opptatt av å bringe de beste produktene til våre kunder samtidig som vi tar vare på miljøet. Florim's CarbonZero-prosjekt er nok et skritt i riktig retning mot en mer bærekraftig utvikling.

Gjør et bevisst valg i dag, og bli en del av vår reise mot en grønnere fremtid.

Florim er stolt av å være en sertifisert B Corp-bedrift, og de tar sitt ansvar overfor miljøet og samfunnet alvorlig.

VELG ET MØTE I BUTIKK

... eller møt oss digitalt

Del dine bilder @norfloor_fliser

Vi elsker å se resultatene til våre kunder! Tag ditt prosjekt med @norfloor_fliser og bruk #yesnorfloor for å bli vist på våre platformer og vår Instashop.

Min side