Skip to main content
Til toppen

Når du skal velge fliser til badet ditt kan det være vanskelig å finne den rette stilen for ditt hjem, hvis du starter helt fra scratch. Men med rett inspirasjon og gode råd kan du oppnå en stil som gjør deg fornøyd i mange år framover.

LAG ET MOODBOARD FOR DITT PROSJEKT

LAG ET MOODBOARD FOR DITT PROSJEKT

Et moodboard, kalles resultatet man sitter igjen med etter å ha satt sammen inspirasjons bilder, fargeprøver og tekstiler for å se hvordan ulike materialer passer sammen, rett og slett en samling av ideer som inkluderer farger, mønster, layout, flisprøver og bilder.
 

Dette er teknikker designere bruker for å visualisere utseendet i et prosjekt. Det er et naturlig sted å starte ved et nybygg- eller et renoveringsprosjekt, men også en god ide når man skal pusse opp et bad.

Med et moodboard, kan du visuelt opprette og redigere det tiltenkte utseendet på badet, samt få ideer til ditt valg av dusj og baderoms innredning. Ditt moodboard vil hjelpe deg å identifisere ideelle fargekombinasjoner av vegg- og gulvfliser, samt de mest aktuelle flisformatene som vil passe den overordnet stilen.

Det er ingen grunn til å bruke alt for mye tid på dette stadiet. Bla gjennom bilder av bad du finner på nettet eller i interiørblader, og noter dine favoritter. Inspirasjonsbilder kan hentes fra elektroniske kanaler som Pinterest, eller muligens din favoritt hjem- og interiør blogger. Prosessen med å finne den riktige «stemningen» som appellerer til deg er så enkelt og morsomt som å bla gjennom bilder du liker.

EKSPERIMENTER MED STØRRELSER OG FARGER

EKSPERIMENTER MED STØRRELSER OG FARGER

Når du finner bilder av bad du liker, vil du legge merke til at det finnes noen trender i forhold til størrelse og farge som appellerer til deg.

Deretter kan du sortere gjennom de valgte bildene og plukke ut de badene som er noenlunde tilsvarende i størrelse og layout med badet du skal flislegge og innrede.
 

FLISSTØRRELSEN DU VELGER KAN OGSÅ GJØRE EN STOR FORSKJELL FOR DET ENDELIGE RESULTATET.
 

På romsligere bad bruker man ofte store fliser for å markere størrelsen og for å forsterke en følelse av luksus. Det er ingen regler mot å bruke store fliser på et lite bad, men hvis badet er mindre enn gjennomsnittet kan du endre den visuelle oppfatningen av rommet. Lysere farger og rektangulære fliser lagt vertikalt kan hjelpe med å få badet til å se bredere ut.

Eller, hvis du vil gi inntrykk av et dypere bad kan du legge rektangulære fliser i et horisontalt mønster.

Du er selvfølgelig ikke begrenset til rektangulære størrelser. Kvadratiske fliser har lenge vært populært på bad og i de siste årene har det blitt mer vanlig å se andre figurer, for eksempel i formater som heksagon eller riller.
 

TENK GJERNE PÅ MOSAIKK FOR DET LILLE EKSTRA
 

Ved hjelp av mosaikkfliser eller riller på veggene eller dusjen kan du legge til et ekstra stilelementet. Mosaikk kommer i et stort utvalg av farger, former og størrelser, noe som betyr at du bare er begrenset av din egen fantasi og kreativitet.

Arc Vision 10x10 flis

• Prisvennlig 10x10cm flis til bad
• Tilhørende 20x20 flis tilgjengelig
• Perfekt for baderomsgulv

8698855492020
pr m²
|
1
Hexa mosaikkflis Rosy Blush

• Gjennomfarget hexagon mosaikk
• Kan brukes på gulv og vegg
• Leveres på 31,6x31,6cm nett

TTHX10MHN
pr stk
Pietra Limestone Taupe 60x60 flis

• Delikat kalksteinimitasjon i varme og kalde farger
• Slitesterk overflate, kan brukes på de aller fleste områdene
• Uglassert, rektifisert og frostsikker italienskprodusert porcellanato flis

MAPILI0260N
pr m²
|
2
Min side