Skip to main content
Til toppen

Hvordan velge riktige gulvfliser?

Flisene på gulvet skal ikke bare være pene å se på, de må også tåle bruken over flere år. Her er de viktigste elementene du må ta høyde for når du skal velge langvarige gulvfliser til ditt prosjekt.

SLITASJEMOTSTAND

SLITASJEMOTSTAND

Det finnes store forskjeller her

Det viktigste er å identifisere hvor stor slitasje gulvflisene kommer til å bli utsatt for. I et inngangsparti, hvor du har større slitasje forårsaket av sand og grus bør du velge uglasserte procellanato fliser, det som også kalles som granittkeramikk. Disse har en kraftig overflate som tåler veldig mye og er mer resistent mot hakk og riper. Skal flisene brukes på et bad så vil du kunne trykt også kunne vurdere glaserte procellanato fliser.

På vår nettside har vi klassifisert alle flisene og du finner detaljert info om slitasjemotstanden for hver flis i spesifikasjonene på produktkortet.

SKLISIKKERHET

SKLISIKKERHET

Balanse mellom sklisikkerhet og vaskbarhet

Dette er en viktig egenskap når det kommer til valg av gulvfliser, spesielt når du skal velge fliser til bad eller inngangsparti hvor flisene blir glattere når de bli våte.

Flisene er klassifisert i tre grupper gradert i en R-skala som følges av et tall, jo høyere tall, desto bedre er sklisikkerheten. Men vær forsiktig å ikke velge for høy sklisikkerhet der du ikke trenger det, det vil komplisere renholdet. På vår nettside finner du sklisikkerheten for hver eneste flis sånn at det er lettere å velge riktig flis.

FLISSTØRRELSE

FLISSTØRRELSE

Store fliser er den nye trenden

Store fliser har både fordeler og ulemper kontra små fliser. Du får mindre fuger med store fliser noe som gir et mer stilrent resultat og samtidig et gulv som er mer hygienisk og enklere å holde rent. Husk også at rektifiserte fliser gjør det mulig å bruke fugetykkelser helt ned til 2mm. Men det settes også krav til planhet av underlaget som må hensyntas før du velger store fliser. Som en regel gir store formater bedre romfølelse, men farge som velges spiller også en stor rolle her.

Hvordan velge riktige gulvfliser?

Det finnes nesten ingen begrensinger for hvor du kan bruke fliser i hjemmet ditt. Tradisjonelt sett har vi i Norge vært vant til å bruke mye treverk, men det er ingen god teknisk grunn til at du ikke skal kunne bruke flis i alle romene.

The Room Black Dahlia som gulvfliser

SE VÅRT UTVALG HER

Finn din perfekte gulvflis på vår nettside

Se utvalget
Min side